اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

انرژی خورشیدیمعاون سازمان جنگل‌ها گفت: انرژی‌های تجدیدپذیر در حفظ منابع پایه ( آب، خاك،هوا و پوشش گياهي) اهمیت بسیاری دارند زیرا سبب می‌شود مردم کمتر به سوخت‌های فسیلی و استفاده از چوب نیاز داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پرويز گرشاسبي، با اشاره به  اولين كنفرانس ملي انرژي هاي تجديدپذير و توسعه پايدار كه قرار است 24 و 25 دي ماه جاري در زابل برگزار شود ،گفت : اين كنفرانس مي تواند بستري براي استفاده از انرژي هاي نو در منطقه محروم سيستان وبلوچستان باشد. 

پرویز گرشاسبی با تاكيد بر اينكه  اين كنفرانس و كنفرانس هاي مشابه بايد با  مصاديق عملي همراه باشد تصريح كرد: باید از انرژی‌هایی استفاده کنیم که کمترین آثار تخریبی را داشته باشد. با استفاده از انرژی‌های نو دی اکسید کربن کمتری به محیط وارد شده و سلامت انسان به خطر نمی‌افتد.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها  استفاده از انرژی‌های نو در روستاهاي واقع در مناطق بیاباني را كه سوخت فسيلي كمي در اختيار دارند، ضروري دانست و گفت: با ايجاد بستر مناسب براي توليد انرژي هاي نو، مي توان بخش عمده اي از انرژي مورد نياز مناطق روستايي و بياباني كشور را تامين كرد به ويژه آنكه بسياري از مناطق كشور از جمله منطقه محروم سيستان و بلوچستان از قابليت هاي فراواني براي توليد انرژي نو برخوردار است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 6 دی 1393برچسب:انرژی های نو,انرژی های تجدید پذیر,کنفرانس,آبگرمکن خورشیدی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

بادهاي 120 روزه سیستان، فرصتي براي استفاده از انرژي هاي نومدیر عامل سازمان انرژی‌های نو (سانا) ایجاد مزرعه بادی در مسیر عبور بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان را عاملی برای تامین برق منطقه و تامین بخشی از نیازهای کشور دانست.

  به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، دبير نخستین كنفرانس ملي انرژي هاي تجديدپذير و توسعه پايدار یوسف آرمودلی در این رابطه تصریح کرد: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاه بادی و خورشیدی نیاز کشور به استفاده از نیروگاه‌های حرارتی و سوخت فسیلی را کاهش داده و زمینه حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند.

مديرعامل سازمان انرژي هاي نو در حالي از تامين برق منطقه سيستان و بخشي از نيازهاي برق كشور با استفاده از بادهاي 120 روزه در اين منطقه خبر مي دهد كه قرار است 24 و 25 ديماه امسال ،نخستین كنفرانس ملي انرژي هاي تجديدپذير و توسعه پايدار در دانشگاه زابل برگزار شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 20 آذر 1393برچسب:بادهای 120 روزه,سیستان,مزرعه بادی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 قزوینمدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران گفت: به منظور توسعه انرژی های تجدید پذیر امسال برای نصب پنل‌های خورشیدی کمک بلاعوض پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف آرمودلی مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران صبح روز شنبه در سفر یک روزه به استان قزوین به منظور بررسی ظرفیت توسعه انرژی های تجدیدپذیر ضمن بازدید از مراکز آموزش عالی استان قزوین با استاندار دیدار و گفتگو کرد.

مدیرعامل سازمان سانا در نشست با رؤسای دانشگاه های استان قزوین که در سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق قزوین برگزار شد برای دادن تسهیلات بلاعوض به مراکز دانشگاهی برای نصب سیستم های انرژی تجدید پذیر به ویژه خورشیدی در استان قزوین اعلام آمادگی کرد.

یوسف آرمودلی مدیرعامل سازمان انرژی های نو در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: ۳۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور نصب شده که عمده آن در تاکستان، بینالود و خاف صورت گرفته و توربین های بادی در ماهشهر، شیراز، اصفهان، تبریز، سرعین از رشد قابل توجهی برخوردار شده و ۶۶۰ کیلووات انرژی نیروگاهی در این حوزه نیز در حال نصب است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 آذر 1393برچسب:انرژیهای تجدید پذیر,انرژیهای نو,سانا,نیروگاه,برق, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
برقمديرعامل توانير با بیان اینکه ایران با در اختیار داشتن ظرفیت تولید ۷۲ هزار مگاوات برق به قدرت اول برق منطقه خاورمیانه تبدیل شده است، اعلام کرد: ظرفیت تولید برق تجدید پذیر در کشور تا پایان سال‌جاری دو برابر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همایون حائري در جمع مدیران صنعت برق با اشاره به برنامه جدید اولویت بندی طرح‌ها و پروژه های توسعه ای صنعت برق کشور، گفت: در شرايط فعلی كه با محدوديت تامین نقدينگي و منابع مالی رو به رو هستيم بايد اولويت ها را مشخص و پروژه ها را اولويت بندي و متناسب با منابع، آنها را عملياتي كنيم.

مديرعامل توانير با اعلام اینکه در سطح استان های حاشیه دریای خزر در حال حاضر پروژه نيروگاه پره سر در اولویت توسعه و بهره برداری قرار دارد، تصریح کرد: تاکنون بخش گازي و بخار نيروگاه سيكل تركيبي پره سر گيلان تكميل شده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 7 آذر 1393برچسب:برق,نیروگاه,انرژی های نو,برق تجدید پذیر,تلفات انرژی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

انرژی بادی و هسته ای اولین کنفرانس انرژی­های تجدیدپذیر و توسعه پایدار روزهای 24 و 25 دی­ماه سال جاری در دانشگاه زابل برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود اوکاتی صادق رئیس دانشگاه زابل با اعلام این خبر افزود: 15 سال خشکسالی پی در پی به ویژه خشک شدن هامون باعث معضلات زیست محیطی فراوانی در سیستان شده به طوری که بسیاری از مردم این منطقه ناگزیر به مهاجرت شده اند این درحالی است که  منطقه سیستان از ظرفیت بسیار بالایی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه نصب و راه اندازی نیروگاه های بادی برخوردار است و استفاده از  این ظرفیت می تواند علاوه بر رونق اقتصادی درمنطقه، مشکلات معیشتی مردم بومی را برطرف کند.

رئیس اولین کنفرانس انرژی تجدیدپذیر و توسعه پایدار  گفت:  دانشگاه زابل در سال 90 همایشی با موضوع انرژی های نو برگزار کرد. حضور  مسئولان ارشد ازجمله مسئولان وزارت نیرو  و نیز سرمایه گذاران بخش خصوصی در آن همایش نشان داد که استفاده از انرژی ها تجدیدپذیر گزینه ای است که همه آن را قبول دارند، اما  مشکلات زیر ساختی   مانع از جذب سرمایه و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می شود، به همین دلیل  دانشگاه زابل مصمم شد کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و توسعه پایدار را با هدف فرهنگسازی برای رفع مشکلات زیر ساختی و جذب سرمایه و سرمایه گذار برگزار کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 21 آبان 1393برچسب:کنفرانس,انرژی­ های تجدیدپذیر,توسعه پایدار,دانشگاه زابل,سیستان , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 اولین شناور گاز طبیعی مایع دنیا در مراسمی ویژه در هامبورگ آلمان نامگذاری شد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، این شناور در زبان آلمانی هامل (Hummel) نام گرفته است که ترجمه آن به انگلیسی “زنبور عسل” است. 

این بارج (کرجی) هیبریدی زاییده فکر آلمانی ها، از سیستم های دریایی آنان است که در نوع خود بی نظیر است.

هدف از طراحی و ساخت این شناور سوخت طبیعی، سوخت رسانی به کشتی های کروزی است که در بندر هامبورگ لنگر می اندازند. معمولا آب و هوای این مناطق به دلیل سوختگیری بسیار آلوده و خطرناک است؛ ولی میزان تولید اکسید نیتروژن و دی اکسید کربن این شناور سوخت طبیعی 30 درصد کمتر از سایر روش ها است و به این ترتیب آلودگی چندانی برای محیط زیست به دنبال ندارد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 2 آبان 1393برچسب:شناور,سوخت طبیعی,گاز طبیعی,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر لزوم حمایت ويژه دولت از برنامه تسریع در توسعه حمل و نقل عمومي پایتخت، گفت: کمک به تأمين منابع مالي مورد نیاز به منظور توسعه مترو و اتوبوسرانی و جایگزینی تاکسی‏های هیبریدی به جای تاکسیهای فرسوده و همچنین جایگزینی موتورسیکلتهای برقی به جای موتورسیکلت‏های بنزینی، علاوه بر اینکه به صورت جدی در دستور كار مدیریت شهری تهران قرار دارد، در دستور کار دولت نیز قرار دارد.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس محسن سرخو افزود: توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه مترو و اتوبوسرانی، جزو اولویت‌های اصلی برنامه 5 ساله شهر تهران است و با گسترش حمل و نقل شهری، می توانیم میزان استفاده از خودروی شخصی و جابه ‏جایی با وسایل نقلیه شخصی را به نصف رسانده و به کاهش ترافیک و آلودگی هوای پایتخت کمک کنیم.

وی با اعلام اینکه در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر تهران با رئیس جمهور، گزارشی از وضعیت حمل و نقل و ترافیک پایتخت ارائه داده و از ایشان درخواست کردیم که دولت به توسعه هر چه بیشتر حمل و نقل عمومی در تهران کمک کند، تأکید کرد: رئیس جمهور از این موضوع استقبال نموده و بر لزوم حمایت دولت از گسترش حمل و نقل شهری تأکید کرد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 18 مهر 1393برچسب:مترو,تاکسی هیبریدی,موتورسیکلت برقی,اتوبوسرانی,شورای اسلامی شهر تهران, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مخترعان موفق به ساخت یک جت اسکی برقی با سرعت بالا و بدون آلودگی شدند.

هیتنا - جت اسکی الکتریکی توسط فیلیپ فرتل (Philippe Fretel) ساخته شده است که یک نمونه زیست محیطی در دریا می باشد. این جت اسکی، حمل و نقل دریایی را آسان کرده است و هزینه نگهداری آن اندک می باشد و همه می توانند بدون داشتن مجوز از آن استفاده کنند.

فرتل مهندس پروژه، گفت: "برای چند سال من رییس یک باشگاه ورزش آبی بودم و در این مدت تحقیق گسترده ای را درمورد اینکه چه طور می شود مصرف انرژی را کاهش داد و از انرژی های به صرفه تری و پاکتری استفاده کرد انجام دادم. من می خواستم وسایل  ساده تر با سر و صدای کمتر برای استفاده ی عموم درست کنم و از تولید بیشتر گازهای گلخانه ای جلوگیری کنم."

 این جت برقی دارای یک موتور است که قدرت یک توربین را دارد و قادر است در مدت یک ساعت سرعت خود را به 15 گره در 30 کیلومتر در ساعت برساند. ساختار این جت از مواد کامپوزیت است که برای هواپیما ساخته شده است. نمونه اولیه آن در جشنواره کن در اواخر سال 2011 ارائه شد و بعد دو مدل از آن که یک نمونه آن فیبر کربنی است به بازار عرضه شد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 12 مهر 1393برچسب:جت اسکی,گازهای گلخانه ای,حمل ونقل دریایی,انرژی,فیلیپ فرتل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 تلاش برای داشتن هوای پاک تر در چند دهه اخیر در اکثر نقاط دنیا همه گیر شده است و این تلاش گسترده به صورت یک واقعیت بین المللی ظاهر گردیده است. 

 به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در بعضی از نقاط دنیا افرادی که در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است. این مرگ و میر به طور خاص مربوط به آسم، برونشیت، تنگی تنفس ، حملات قلبی و آلرژی‌های مختلف تنفسی است. 

علی شفیعی پور، کارشناس محیط زیست درباره آلودگی‌های اخیر کلان شهرهای ایران گفت: آلودگی هوا در اکثر کشورهای دنیا ساکنان کلان شهرها به عنوان عنصری بحرانی در محیط زیست شناخته شده است، به گونه‌ای که تلاش برای داشتن هوای پاک تر در چند دهه اخیر در اکثر نقاط دنیا همه گیر شده است و این تلاش گسترده به صورت یک واقعیت بین المللی ظاهر گردیده است. 

وی در ادامه بیان داشت: در کشورهای پیشرفته همواره در تلاش هستند با ساخت و طراحی وسایل نقلیه‌ای که از حداقل سوخت استفاده می‌کنند، گامی موثر جهت کاهش آلودگی هوا بردارند اما در ایران متاسفانه وسایل نقلیه موتوری نسبت به دیگر کشورها از بالاترین مصرف سوخت برخوردارند. 

این کارشناس گفت: تبدیل شدن سوخت خودرو‌ها به CNG  (سی ان جی) می‌تواند گام موثری در جهت کاهش آلودگی هوا باشد، چون در این صورت مصرف بنزین و در ازای آن واردات بنزین کاهش پیدا می‌کند. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 24 شهريور 1393برچسب:آلودگی هوا,انرژی های تجدید پذیر,سوخت,خودرو,سوانح رانندگی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
وزیر نیرو گفت: ما در دنیا شاهد رویکرد جدیدی در حوزه انرژی هستیم که اگر ما نیز از آن پیروی نکنیم بیشتر به مردم خودمان ظلم کرده‌ایم و آنها باید هزینه زیادی را بپردازند.
 
به گزارش خبرنگار مهر، وزیر نیرو بعد از ظهر امروز و در مراسم افتتاح پست 132 مگابایتی مشهد ضمن تبریک ولادت امام رضا(ع) گفت: تمام تلاش ما در وزارت نیرو این است که بتوانیم تغییری در وضعیت برقی کشور انجام بدهیم زیرا این صنعت در چند سال گذشته در درک صنعت برق دنیا توفیقی نداشته است.

چیت‌چیان افزود: ما در دنیا شاهد رویکرد جدیدی در حوزه انرژی هستیم که اگر ما نیز از آن پیروی نکنیم بیشتر به مردم خودمان ظلم کرده‌ایم و آنها باید هزینه زیادی را بپردازند.

وی عنوان کرد: اگر انرژی‌های نو در ایران رواج پیدا نکند باید پول مصرف اضافی را از مردم بگیریم و یارانه‌ای که می‌تواند صرف خدمت و بهداشت شود، صرف هزینه‌های زیاد مصرف می شود که این اهمیت انرژی نو را نشان می‌دهد.

وی گفت: اگر از سال 83 تا 90 هزینه ای که صرف خرید گازوئیل برای تامین برق شد را صرف خرید و نصب نیروگاه بادی می‌کردیم؛ می‌توانستیم 5 نیروگاه بادی تاسیس کنیم که همان برق را نیز تولید می کرد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 16 شهريور 1393برچسب:انرژی های تجدید پذیر - برق - وزیر نیرو - انرژی های نو - خواف, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.